interieur appartement Maastricht

Over een ding valt niet te twisten, dit appartement ademt ruimte en overzicht, de ruimtes vloeien letterlijk in elkaar over. Het appartement is in zijn basis teruggebracht tot enkel de dragende wanden. Op deze basisstructuur is vervolgens met een lange antraciete wand een scheiding gemaakt tussen het woon- en leefgedeelte en de slaap- en sanitairvertrekken.


Het woon-, studeer-, kook- en eetgedeelte beslaat de grootste ruimte in het appartement en doordat het aan een hoek grenst krijgt dit gedeelte van twee zijden veel daglicht. Geen wanden maar de meubels zelf creeeren als het ware het functionele vlekkenplan en maken dat de twee bewoners niet afgesloten van elkaar zijn maar wel elk hun eigen plek kunnen hebben. De keuken staat in open verbinding met het eetgedeelte en voorziet met het riante kookeiland in voldoende opbergmogelijkheid en voorkomt daarmee dat in het appartement veel losse kasten dienen te staan. Het woon- / zitgedeelte is een ensemble van een grote zwarte bank, twee PK22 loungestoelen en de chaise longue van Le Corbusier. De studeerplek is voorzien van een ruimtevullende boekenkast met bibliotheektrap.


Er zijn twee badkamers. Een actievere, bijna geheel uitgevoerd in glas, met een metalen toilet en wasbak. De ander is meer voor de ontspanning met een vrijstaand bad. Om de ruimte overal zo optimaal mogelijk te behouden en benutten is gekozen voor opaal glazen schuifdeuren. Om het grootste slaapvertrek aan het eind af te sluiten van de rest van de woning is een witte greeploze taatsdeur toegepast die als wit vlak de ruimte volledig afsluit.